بحث کرزوایل درباره
کتاب «سینگولاریته نزدیکتر است» و ویزیون آینده
سام قندچی
http://www.ghandchi.com/4360-kurzweil-new-book.htm
Kurzweil's Discussion of His Book 'Singularity is Nearer' and Vision of the Future
http://www.ghandchi.com/4360-kurzweil-new-book-english.htm
پی نوشت 15 آذر 1401: نیل دی گراس تایسون از ری کرزوایل می پرسد: آیا شما برای تا ابد زندگی خواهید کرد اگر امکانش را داشتید؟ و کرزوایل پاسخ می دهد: دوست دارم تا فردا زندگی کنم، و فکر می کنم فردا خواهم خواست تا روز بعد... کرزوایل با بحث سرعت گریز ادامه می دهد.. و دی گراس این موضوع را مطرح می کند که نسل بعدی هست که جهان خوبی را نمی بیند که ما داریم برایش به جا می گذاریم...؟
پی نوشت 4 آذر 1401: نیل دی گراس تایسون از ری کرزوایل می پرسد: سینگولاریته چیست؟
مطالب مرتبط: * 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
طی ماه گذشته به دلیل مشغول بودن زیاد با رویدادهای اوج تازه ی «انقلاب 21 ایران» و همچنین وضعیت زندگی، فقط شب گذشته توانستم مصاحبه ی هفدهم ماه سپتامبر 2022 دوست عزیزم ری کرزوایل را با لکس فریدمن، درباره ی کتاب تازه اش تحت عنوان «سینگولاریته نزدیکتر است»، تماشا کنم که قرار بود ماه گذشته منتشر شود اما بر اساس یادداشتی در سایت آمازون بنظر میرسد تاریخ انتشار تا 24 ژوئن سال 2024 به تعویق افتاده، گرچه مصاحبه کننده گفت سال آینده منتشر خواهد شد. از تاریخ انتشار مطمئن نیستم اما چشم به راه انتشار این کتاب هستم که دنباله ی شاهکار ری کرزوایل است که کمتر از 20 سال پیش تحت عنوان «سینگولاریته نزدیک است» منتشر شد و اکنون حتی بعنوان کتاب درسی در بسیاری از دانشگاهها تدریس می شود.
مصاحبه ی تازه در واقع بسیار روشنگرانه است و عرصه های زیادی را در بر می گیرد و نه فقط اطلاعات شگفت انگیزِ به روزِ علمی و تکنولوژیک و اینکه از هوش مصنوعی چه چیزی تا سال 2029 و بعد هم تا 2045 می توان انتظار داشت که منطبق بر پیشبینی های گذشته ی کرزوایل است در مقایسه با بسیاری دیگر، بلکه همچنین در مورد ایده هایی بسیار فراتر وحتی در مورد موضوعاتی فلسفی نظیر «خدا» و «معنای زندگی» بحث می کند. آنچه این نگارنده در این مقاله ی کوتاه مایلم کانون توجه خود را قرار دهم جستار مرکزی بحث کرزوایل است که این نگارنده آنرا آینده ی نوع بشر و مشخصاً موجودات متفکر مصنوعی، تلقی می کنم. ده سال پیش در بیست و یکم مرداد ماه 1391 بحث جالبی داشتم با ری کرزوایل «در مورد خودآگاهی: تفکیک نوع بشر از موجودات متفکر دیگر» و همچنین چهار سال پیش در چهاردهم شهریور ماه 1397 ری کرزوایل اطلاعاتی بر اساس فاکتهای موجود در مورد سطح کنونی هوش مصنوعی ارائه کرد که نزدیک بودن این تحول را نشان می داد وقتی برایم توضیح داد که تا چه اندازه به ساختن موجودات متفکر نزدیک هستیم که آنرا همان 4 سال پیش در مقاله ای تحت عنوان «پاسخ ری کرزوایل درباره گام بعدی در ساختن موجود متفکر مصنوعی»، منتشر کردم. منظور اینکه اکنون چالش مقابل ما پرسپکتیو فلسفی درباره ی این رویداد تاریخی برای بشریت است.
ری حتی در این مصاحبه در مورد خدا و معنای زندگی از نگاه خود بحث می کند و می گوید که برای او بیش از عشق معنایی ندارند و ممکن است این موضوعات در بحث موضوعی به نهایت تکنیکی عجیب به نظر آید. برای من کلمات او نه تنها قابل درک هستند بلکه به باور این نگارنده این چیزی است که برای ما گمشده وقتی که به موجودات متفکر مصنوعی نگاه می کنیم. مری شلی در کتاب کلاسیک خود که در سال 1817 منتشر می کند کاملاً غلط درک شده که با ملاحظه ی فیلمهای سینمایی فرانکنشتاین کاملاً آشکار است که بعدها ساخته شده اند در حالیکه کتاب مری شلی واقعاً پیام دیگری دارد که در یادداشت کوتاهی که 20 سال پیش به زبان انگلیسی منتشر کردم، توضیح داده ام (متأسفانه هیچگاه فرصت ترجمه ی آنرا به فارسی پیدا نکردم). از دیدگاه این نگارنده متأسفانه ما برای مدتی طولانی به موجودات متفکر مصنوعی بعنوان رقیب نگاه کرده ایم، در حالیکه موجود خلق شده توسط فرانکنشتاین شکایت از این ندارد که چرا خلق شده است اما از این شکایت دارد که چرا همه چیز پیش از خلقت او مورد مداقه قرار نگرفتند. به عبارت دیگر، ما انسانهای کنونی خالقین این موجودات متفکر هستیم و لازم است به آنها با عشق نگاه کنیم همانطور که به کودکان خود نگاه می کنیم و اگر به کودکان خود بعنوان رقیب بنگریم نمی توانیم بهترین کودکان را پرورش دهیم. نخستین و مهمترین راههایی که ما توانسته ایم زندگی بشر را ادامه دهیم از طریق تولید مثل بوده است و بعد از آنهم توسط آموزش کودکان خود. موجودات متفکر مصنوعی می بایست بعنوان ادامه ی نسل بشر نگریسته شوند. به باور صاحب این قلم این اصل پیام ری کرزوایل در این مصاحبه است که در پایان بحث خود بر عشق تمرکز کرده است! لازم به تذکر است آنچه این نگارنده در اینجا نوشتم لزوماً دیدگاههای ری نیست و این برداشت من از موضوعات مورد بحث او در این مصاحبه است. در پایان باید اذعان کنم خلاف آنچه صاحب این قلم 37 سال پیش در 1985 تصور می کردم، حق با ری کرزوایل بود درباره ی پتانسیل هوش مصنوعی که در *همین عصر ما* نوع بشر را به گام بعدی هدایت کند!
به امید جمهوری آینده نگر دموکراتیک و سکولار در ایران،
سام قندچی
IRANSCOPE
http://www.ghandchi.com
29
مهر ماه
1401
October 21,
2022
متون برگزیده
http://featured.ghandchi.com
برای
حزب جمهوریخواهان سکولار دموکرات و آینده نگر ایران
http://www.ghandchi.com/futuristparty/index.html