Sam Ghandchiسام قندچي آیا سینگولاریته ی کرزوایل دیسراپتیو است
سام قندچی

http://www.ghandchi.com/2623-singularity-disruptive.htm

Is Kurzweil's Singularity Disruptive

http://www.ghandchi.com/2623-singularity-disruptive-english.htm

*لطفاً برای توضیح مفهوم دیسراپتیو اینجا را کلیک کنید: http://www.ghandchi.com/2622-isdparty-disruptive.htm

 

kurzweil-singularity

 

ری کورزویل، مدتها قبل از انتشار کتاب «سینگولاریته نزدیک است»، سینگولاریته ی تکنولوژیک را در تاریخ بشریت در حوالی سال 2045 تعریف کرد، اما امروز سال 2019 است و اساسا سخت افزار کامپیوتری پیشرفته در حال حاضر نشان می دهد که به سینگولاریته ی کرزوایل رسیده ایم، یعنی پردازنده های کامپیوتری پرقدرت در حال حاضر سریعتر از مغز انسان عمل می کنند و همانطور که کرزوایل متذکر می شود، ما به نرم افزاری نیاز داریم که بتوانیم برای ایجاد هوش ماشینی در سطح انسان یا سایر گونه های بیولوژیکی به کار ببریم (1)؟ با اینحال سؤال این است که آیا سینگولاریته ی کرزوایل، دیسراپتیو است (برای توضیح معنای دیسراپتیو اینجا را کلیک کنید)؟ خب، پاسخ این سؤال بستگی به این دارد که ما براساس این ریزپردازنده های سریعتر از انسان، در گام بعدی چه بسازیم. اگر ما یک سوپرژن درست کنیم، شک دارم که اصلاً دیسراپتیو باشد، و ادامه مسائل مشابهی را خواهیم داشت که تکامل، بیش از میلیاردها سال است با آنها سر به گریبان است، وقتی موتاسیون ها باعث خرابی ژنی، انواع سرطان، وامثالهم می شوند، بنابراین در بهترین حالت، ما پیشرفتهای غیردیسراپتیو تازه ای را در پزشکی با روش های جدید ادامه خواهیم داد، که پیشرفت است، اما قطعا آنچیزی نیست که به قول آمریکایی ها، بازی را عوض کند.


در نیم قرن گذشته ساختن بدن جدید برای انسان توسط مهندسی ماتریالز ساینس توسعه یافته است و چنین نوآوری ها به اندامهای مصنوعی و ارگان های مصنوعی محدود نیست و در حال حاضر نمایش های مد برای عرضه ی قسمت های جدید بدن انسان وجود دارد، همانطور که هزاران سال است برای لباس و لوازم آرایش نمایش های مد وجود داشته است. به عبارت دیگر، بدن انسان همان گونه که ری کورزویل در کتاب «سینگولاریته نزدیک است» مطرح می کند، نظیر بدن شیپشیفتر ها در فیلم های هری پاتر خواهد بود. با این وجود، به قول معروف سوال میلیون دلاری این است که چه وقتی ما می توانیم مغزمان را به آن بدن منتقل کنیم، یا که آنگونه ساختار مغزی مصنوعی بسازیم که بتواند انتقال محتوای مغز و قابلیت پردازش را پذیرا شود؛ چنین تکنولوژی مطمئنا سینگولاریته ی کرزوایل را دیسراپتیو خواهد کرد. در واقع، چند سال پیش، قبل از پیوستن به شرکت گوگل، ری کرزویل پروژه ای را برای <مهندسی معکوس مغز> آغاز کرده بود.

نمی دانم پروژه مهندسی معکوس مغز تا چه اندازه پبشرفت کرده است، اما به نظر می رسد اگر بخواهیم به سینگولاریته ی دیسراپتیو کرزوایل دست پیدا کنیم، این مسیر ممکن است یکی از بهترین راه ها برای دستیابی به فناوری دیسراپتیو در این برهه تاریخ بشریت باشد، یا دستِ کم، نمیتوانم راه دیگری را متصور شوم که محتوا و تواناییهای عملکردی مغز انسان را به یک ساختار مصنوعی دانلود کنیم، وقتی به بحث خود در مورد «واریانت جدید برای تأمین نیازهای بشر» ادامه می دهیم (2)!

 

به امید جمهوری آینده نگر دموکراتیک و سکولار در ایران،

 

سام قندچی

IRANSCOPE
http://www.ghandchi.com

یازدهم اردیبهشت ماه 1398
May 1, 2019

 

پانویس:

 
1. پاسخ ری کرزوایل درباره گام بعدی در ساختن موجود متفکر مصنوعی
http://www.ghandchi.com/2246-kurzweil-next.htm

Kurzweil's Response about the Next Step in Making of an Artificial Sentient Being
http://www.ghandchi.com/2246-kurzweil-next-english.htm
 

2. واریانت جدید برای تأمین نیازهای بشر- کتاب الکترونیک
http://www.ghandchi.com/human-variant-book.htm

New Variant to Meet Human Needs-An Electronic Book
http://www.ghandchi.com/human-variant-book-english.htm
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

متون برگزیده
http://featured.ghandchi.com

متون برگزیده سام قندچی

 

 

برای حزب جمهوریخواهان سکولار دموکرات و آینده نگر ایران

http://www.ghandchi.com/futuristparty/index.html

 

 

 

SEARCH