داستان برخی مدافعان ایرانی روهینگیا و برخوردشان به بهاییان ایران
سام قندچی
http://www.ghandchi.com/1629-rohingya.htm
در ماه های اخیر خبرهای ناگواری از درگیری های مذهبی و قومی بوداییان و مسلمانان روهینگیا در میانمار یا برمه سابق، گزارش شده و برخی از فعالان سیاسی، مدنی، و حقوق بشری ایران در این مورد اطلاع رسانی فراوان کرده و از حقوق مسلمانان روهینگیا حمایت کرده اند که لینک نمونه ای از آنهم در پانویس ضمیمه شده است (1). این اقدام مدافعان حقوق بشر ایرانی جای تعجبی ندارد و آنها نه تنها همواره از حقوق بشر مردم ایران دفاع کرده اند بلکه در حمایت از حقوق بشر در نقاط دیگر جهان نیز فروگذار نکرده اند. اما آنچه مایه شگفتی این قلم در این مورد بخصوص است، ظهور حامیان قلابی حقوق بشر در میان ایرانیان است که با صدایی بسیار بلند در این مورد مشخص، در حمایت از مسلمانان روهینگیا، سخنوری می کنند و گویی به رغم دوری جغرافیایی از جزئیات آن خوب مطلعند، در حالیکه 38 سال است بهاییان در ایران مورد همه نوع تضییقات رژیم اسلامی بوده اند و همین دوستان حتی یکبار در همه این سالها در محکومیت آزار و اذیت بهاییان در ایران نه حرفی زده اند و نه مطلبی نوشته اند. امیدوارم که خطا از این قلم باشد و مطالبی نوشته باشند که اینجانب ندیده است.
همچنین برخی از این دوستان وقتی از یهودیان صحبت می کنند گویی از سیاستمداران مورد تنفر خود در اسراییل دارند حرف می زنند، در حالیکه اولاً موضع این دوستان در مورد اسراییل غلط و جنگ افروزانه است و در گذشته در این مورد مفصل بحث شده است (2). ثانیاً همه یهودیان نظیر همه مسلمانان موضع سیاسی واحد ندارند، و تازه موضع سیاسی نباید توجیه هیچگونه نقض حقوق بشر معتقدان به هر دیدگاه سیاسی یا مذهبی باشد. البته بهتر است پرسید چرا این دوستان وقتی از روهینگیا حرف می زنند حتی یک کلمه به نفوذ القاعده در میان مسلمانان روهینگیا اشاره ای نمی کنند. واقعاً آیا این دوستان مدافع حقوق بشر هستند یا فقط علاقه شان به موضوع روهینگیا، بی اعتبار کردن آمریکا است که از آنگ سان سوچی حمایت به عمل آورد، تازه آنهم پیش از همه این قضایا، و شاید هم آمریکا در اعطای جایزه صلح نوبل به خانم آنگ سان سوچی مؤثر بود، که لزوماً کار غلطی در آن زمان نبود، حتی اگر امروز موضع خانم سوچی را در مورد وضعیت مسلمانان روهینگیا نپسندیم. آیا همه داستان این نیست که این دوستان سالهاست در ایرانی که 38 سال است تحت حاکمیت اسلامگرایان است، همچنان دعوایشان با آمریکا است (3).
به هر حال دفاع از حقوق بشر، بازی سیاسی نیست و البته همه دولتها به درجات مختلف از موضوع حقوق بشر سوء استفاده می کنند اما برای فعالین سیاسی، مدنی و حقوق بشری شایسته نیست که اینگونه به موضوعات حقوق بشری بپردازند، بویژه برای فعالان ایرانی و آنهم در مورد حقوق بشر بهاییان که مشخصاً در ایران بطور رسمی همه گونه حقوق بشر آنها در این 38 سال سلب شده، و باید حقوق بشر بهاییان در صدر درخواستهای حقوق بشری ما قرار گیرد جدا از هرگونه تحلیلی که ممکن است از آیین بهایی داشته باشیم (4). لازم به یادآوری است که چهار سال پیش مأموران جمهوری اسلامی برای گمراه کردن مردم، مقاله ای جعلی بنام این قلم در اینترنت درباره برخورد مذهب بهایی به حقوق همجنسگرایان منتشر کردند که اینجانب در اطلاعیه ای در مورد آن نوشته جعلی اطلاع رسانی کردم و به گوگل هم اطلاع دادم اما متأسفانه هنوز در جستجوگر گوگل آن مقاله جعلی با نام این قلم نشان داده می شود (5). اینهمه نشان می دهد رژیم جمهوری اسلامی آنقدر وقیح است که به چنین کار دون صفتانه ای دست می زند وقتی رادیو و تلویزیون را کامل در ایران در کنترل خود دارد و حتی اینترنت را همچنان به رغم همه ادعاهای آقای حسن روحانی، فیلتر می کند (6)، و با همه اینها، مأموران رژیم حتی در خارج کشور هم حقوق ما روزنامه نگاران ایرانی را با این وقاحت نقض می کنند که مقاله جعلی بنام ما ضد بهاییان منتشر می کنند و طلبکار هم هستند. خودتان بروید نوشته جعلی را بخوانید (7) و قضاوت کنید که آیا حق ندارم این بی وجدانی مطبوعاتی را محکوم کنم.
یعنی رژیم جمهوری اسلامی ایران از هیچ راهی برای ستیز با بهاییان ایران دست برنداشته است، حالا دوستانی که انقدر برای روهینگیا در برمه صورتشان سرخ می شود چرا به اینهمه زجرکش کردن هموطنان بهایی ما در 38 سال گذشته بی اعتنا هستند. مسأله در اینجا حقوق بشر انسانهایی است که به دلیل مذهب خود مورد ظلم و ستم قرار گرفته اند و ای کاش در همان زمان شاه که انجمن های حجتیه بهایی ستیزی را در مهدیه ها بعنوان مخالفان رژیم تبلیغ می کردند، اپوزیسیون سکولار ایران آنها را همانزمان که مهدیه ها نیز در اپوزیسیون بودند، محکوم کرده بود که بعداً در زمان انقلاب شاهد اعدام فرخ رو پارسا ها (8) نمی شدیم و امروز پس از 38 سال همچنان شاهد ظلم و ستم بر بهاییان ایران نمی بودیم. دوستانی که امروز مدافع حقوق بشر شده و از بامداد تا شامگاه از روهینگیان حرف می زنند، توجه شان به حقوق مسلمانان برمه بسیار قابل ستایش است اما به قول همان پیغمبر اسلام چراغی که به خانه روا است به مسجد حرام است. خوب است این دوستان قدری از حقوق بهاییان ایران دفاع کنند که 38 سال است در کشور خودمان ایران از هرگونه حقوق انسانی محروم مانده اند وقتی آیین بهایی یکی از مذاهب بزرگ جهان است که در ایران تولد یافته و حتی مذهبی وارداتی به ایران نبوده است.
به امید جمهوری آینده نگر دموکراتیک و سکولار در ایران
سام قندچی، ناشر و سردبیر ایرانسکوپ
http://www.iranscope.com
http://www.ghandchi.com
بیست و نهم شهریور ماه 1396
September 21, 2017
پانویس:
1. دکتر نیره انصاری: پاک سازی نژادی در برمه/میانمار
https://www.facebook.com/nayereh.ansari/posts/848025865378763
2. خطر جنگ جمهوری اسلامی و اسراییل ..و اینکه
اپوزیسیون چه کار میتواند بکند
http://www.ghandchi.com/1308-IRI-IsraelWar.htm
Danger of IRI-Israel War..and What Iranian Opposition Needs to Do
http://www.ghandchi.com/1308-IRI-IsraelWarEng.htm
3. آیا دعوای اپوزیسیون با آمریکا است
http://www.ghandchi.com/1620-davaa-baa-kiist.htm
بیراهه اکبر گنجی مبارزه با اسلامگرایی نیست
http://www.ghandchi.com/1622-akbar-ganji-biraahe.htm
4. یادداشت 2008 درباره امیرکبیر و جنبش باب
http://www.ghandchi.com/bab-amirkabir-kasravi-dehkhoda.htm
5. اطلاعیه سام قندچی در تکذیب مقاله "آئین بهاییت در
تقابل با مبانی حقوق بشری"
http://www.ghandchi.com/etelaieh-ma-hastim.htm
6. آقای روحانی کی قرار است دولت بفهمد فیلترینگ حق
سرویس دهنده نیست، حق کاربر است
http://www.ghandchi.com/1556-filtering-rouhani.htm
7. اطلاعیه سام قندچی در تکذیب مقاله "آئین بهاییت در
تقابل با مبانی حقوق بشری"
http://www.ghandchi.com/etelaieh-ma-hastim.htm
8. زادروز زنده یاد دکتر فرخ رو پارسا
http://www.ghandchi.com/1137-farrokhroo-parsa.htm
متون برگزیده
http://featured.ghandchi.com
برای
حزب جمهوریخواهان سکولار دموکرات و آینده نگر ایران
https://sites.google.com/site/futuristparty