Sam Ghandchiسام قندچي چرا "جین تراپی" پیشرفت نمی کند و یک راه حل
سام قندچی

http://www.ghandchi.com/995-gene-therapy.htm

Why Gene Therapy is Not Making Progress and a Solution

http://www.ghandchi.com/995-gene-therapy-english.htm

 

علاوه بر امراضی نظیر بیماری هانتیگتون که صرفاً ژنتیکی هستند، شانس زیادی وجود دارد که "جین تراپی" بتواند سرطان و ایدز را درمان کند و حتی سرعت پیر شدن را تقلیل دهد، اما پیشرفت این عرصه علم و تکنولوژی در پنج سال گذشته بطور مداوم کاهش پیدا کرده و دلیل آن هم ترس از عوارض جانبی است.

 

نه تنها "جین تراپی" برای انسانها و حیوانات به دلیل این مشکل به چالش کشیده شده است، تغییر ژنی گیاهان که در 20 سال پیش پیشرفت سریعی داشت با مانع مشابهی روبرو شده، هنگامیکه ترس از عوارض جانبی "جی اوم او" برای سلامتی بشر وحشت آفرین شده است (1).
 

دانشکده های پزشکی و کشاورزی قادر نیستند با این چالشهای تغییر ژنی مقابله کنند، گروه اول در پی درمانهایی هستند که در آزمایشهای کلینیکی ثابت شوند عوارض جانبی مضر ندارند و چنین کاری به معنی دهه ها کار آزمایشی است وقتی انجام آزمایشات کلینیکی بسیار آهسته صورت می گیرد چون اساس پروسه های بیولوژیک کُند است. و  مورد دوم، یعنی مدارس کشاورزی، کلاً از محصولاتی که باعث وحشت عمومی می شوند اجتناب می کنند و دوباره آزمایشات محصولات "جی ام او" برای عوارض جانبی در لابراتوارهای کشاورزی سالها طول می کشد چرا که پروسه های بیولوژیک بسیار کُند هستند و تسریع چنین آزمایشات هم غیرممکن است.
 

با اینحال پتانسیل تغییرات ژنی برای انسانها، حیوانات و گیاهان آنقدر زیاد است که نادیده گرفتن این کار به دلیل جایی که انتظار می رود صورت گیرد، به ضرر بشریت است.  راه حلی ممکن این است که انستیتویی درست شود که صرفاً به سیمولیت و ایمولیت کردن تغییرات ژنی بپردازد و تست های نرم افزاری برای این هدف بسازد که بشود سریع برای ارزیابی عوارض جانبی ادیت های ژنی به کار برد. (سیمولیت کردن یعنی ساختن نرم افزار کامپیوتری که تغییر ژنی را شبیه سازی کند و ایمولیت کردن هم ساختن سخت افزار کامپیوتری نظیر "اف پی جی ای" است که تغییر ژنی را شبیه سازی کند.) چنین پروژه ای می تواند کاهش عمده ای را در زمان لازم برای آزمایشات کلینیکی راه حل های "جین تراپی" ممکن کند. همچنین با چنین روشی زمان لازم برای آزمایشات عوارض جانبی محصولات "جی ام او" در لابراتوارهای کشاورزی تقلیل پیدا خواهد کرد و این کار به پیشرفت تغییراتی ژنی که برای آینده بشریت کلیدی هستند، یاری خواهد رساند.

 

به امید جمهوری آینده‌نگر دموکراتیک و سکولار در ایران،

 

سام قندچی

IRANSCOPE
http://www.ghandchi.com
 
دهم شهریور ماه 1394
September 5, 2015

 

پانویس:

 

1. تکامل گیاهان راه حل دی اکسید کرین است و نه ضدیت با جی ام او
http://www.ghandchi.com/948-evolution-plants.htm  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

متون برگزیده
http://featured.ghandchi.com

متون برگزیده سام قندچی

 

 

برای حزب جمهوریخواهان سکولار دموکرات و آینده نگر ایران

http://www.ghandchi.com/futuristparty/index.html

 

 

 

SEARCH